Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Općina Preko: Za porodiljne naknade u prvoj polovici godine isplaćeno 270.000 kn

Za 13 novorođenih beba u prvoj polovici 2021. godine, danas je u POU Dom na žalu Općina Preko potpisala ugovore za porodiljne naknade vrijedne 270.000 kuna i roditeljima uručila prigodne darove.

U Preku, Poljani, Sutomišćici i Ugljanu rođeno je po troje djece te u Lukoranu jedno. Za prvo dijete potpisana su četiri ugovora (30.000 kuna), za drugo četiri (60.000 kuna) te za treće također četiri ugovora (120.000 kuna) i za peto dijete u obitelji jedan ugovor (60.000 kuna).

-U tri godine mandata i saziva ovog Općinskog vijeća, za porodiljne naknade iz općinskog je proračuna isplaćeno više od milijun kuna. Nadam se i volio bih da i dalje nastavimo takvim ritmom, da imamo štoviše novorođenih beba i mladih obitelji koje ostaju na otoku jer to je jedini jamac svijetle budućnosti. Iako smo zbog koronakrize uveli mnoge restrikcije, porodiljne naknade ostale su prioritet, kao i izdvajanja za studentske stipendije i opće socijalnu politiku, kazao je prije potpisivanja ugovora s roditeljima općinski načelnik Jure Brižić.

Porodiljne naknade uvedene su u prošlom sazivu Općinskog vijeća i u četiri godine isplaćeno je oko 1,100.000 kuna, što je, kako je naglasio općinski načelnik Jure Brižić, iznos kojim su svi zadovoljni jer to znači da mlade obitelji ostaju na otoku, što je jamstvo za svijetlu budućnost.

-Ovim naknadama ne prestaje naša briga za djecu i mlade, jer se iz općinskog proračuna sufinanciraju i nabava radnih bilježnica za učenike i studentske stipendije, dodao je Brižić.