Na liniju Tkon – Biograd uskoro stiže trajekt “Tkon”

Na liniju Tkon – Biograd uskoro stiže trajekt “Tkon”

Jadrolinijinoj floti nedavno je priključen trajekt “Tkon”, bivši trajekt Rapske plovidbe koji je plovio pod imenom “Sveti Kristofor”, priopćeno je iz Uprave državnog brodara.

Riječ je o putničkom RO-RO brodu dugačkom 42 metra, širokom 15,3 metra, kapaciteta 250 putnika i 35 vozila. Sagrađen je u brodogradilištu Viktor Lenac 2003. godine i 55 je brod u Jadrolinijinoj floti.

Trajekt “Tkon” preuzet će liniju koju trenutačno održava “Prizna”, brod star više od 50 godina. Ovom investicijom, kako ističu u Jaroliniji, nastoji se povećati kvaliteta usluge za putnike na liniji Biograd – Tkon osiguravanjem  pouzdane veze u svim vremenskim uvjetima, ali i ugodnijeg putovanja u modernijem brodu. Promjena broda utjecat će i na posadu, budući da “Tkon” pruža kvalitetniji smještaj koji boravak i život na brodu čini lagodnijim.

Novonabavljeni trajekt namijenjen zadarskom plovnom području odlazi u brodogradilište na remont i prilagodbu vizualnom identitetu Jadrolinije. Njegovo uključivanje u liniju planirano je u visokoj sezoni, kada se očekuje pojačan rast prometa. Odabirom imena nastavlja se tradicija imenovanja prema hrvatskim otocima, a imenom Tkon prema mjestu na otoku Pašmanu dodatno se naglašava povezanost novoga trajekta s linijom na kojoj će ploviti.

Predsjednik Uprave Jadrolinije David Spota ističe da se novom investicijom nastavlja odlučan pravac obnove flote, što je ujedno i strateški cilj razvoja Jadrolinije.

-Riječ je o petom brodu priključenom floti u posljednje četiri godini te će njegov kapacitet i maritimne sposobnosti znatno utjecati na povećanje kvalitete usluge. Vjerujemo da će putnici na liniji Biograd – Tkon ovu promjenu dočekati s veseljem s obzirom na starost trajekta “Prizna” koji ih je dosad vjerno služio, no čija zamjena stiže kao pozitivan znak napretka i bolje povezanosti. Jadrolinija nastavlja biti pouzdana veza hrvatskih otoka i kopna, a naša je odgovornost neprestano promišljati kako tu vezu učiniti još boljom, poručuje Sopta.

Naslovna fotografija ships.forumcroatian.com