Zabrana i ograničenje građevinskih radova za trajanja turističke sezone

Zabrana i ograničenje građevinskih radova za trajanja turističke sezone

Temeljem Odluke o zabrani i ograničenju građevinskih radova za trajanja turističke sezone, donesene 23. prosinca 2020. godine, na području Općine Preko zabranjuju se:

1. svi vanjski građevinski radovi na objektima i putovima na obalnom dijelu i centrima te pored mjesnih plaža u svim mjestima Općine Preko od 15. lipnja 2021. godine do 01. rujna 2021. godine.

2. svi građevinski radovi na objektima i putovima u ostalim dijelovima svih mjesta u Općini Preko, osim radova od posebnog interesa za Općinu Preko od 1. srpnja 2021. godine do 1. rujna 2021. godine.

3. svi radovi na popravcima brodova na svim istezalištima i u lučicama koji su smješteni neposredno uz plažu ili se nalaze u središtu mjesta (osim istezanja i porinuća) od 1. srpnja 2021. godine do 1. rujna 2021. godine.

Pod građevinskim radovima koji se u smislu ove Odluke zabranjuju ili ograničuju, smatraju se svi zemljani iskopi, rušenja, zidanje, odnosno izrada konstruktivnih dijelova građevine, betoniranje, vanjsko žbukanje i izrada krova – sve neovisno o načinu gradnje, te unutarnji građevinski radovi – izrada podloga i pregrada, žbukanje i slično, koji se izvode uz upotrebu građevinskih strojeva i aparata.