Udruga Aria prikupila 50 kg čepova za pomoć oboljelima od leukemije i limfoma

Udruga Aria prikupila 50 kg čepova za pomoć oboljelima od leukemije i limfoma

Udruga Aria iz Ugljana već dvije godine sudjeluje u humanitarnoj akciji Plastičnim čepovima do skupih lijekova, koju je pokrenula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske sa sjedištem u Čakovcu.

Već su nekoliko puta u Čakovec poslali pakete s plastičnim čepovima, a današnja pošiljka težila je čak 50 kilograma.

Kako nam je potvrdila predsjednica udruge Ingrid Švorinić, u prikupljanju čepova sudjeluje mnogo mještana Ugljana, kutije su postavljene u Konzumu i Bure diskontu, u Bolnici za psihijatriju, a vrlo su aktivni i najmlađi u Dječjem vrtiću Lastavica, područnom odjelu Ugljan.

Prikupljanje plastičnih čepova se nastavlja pa predsjednica Arije poziva sumještane da i dalje sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji. Jer, prikupljajući plastične čepove, činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno djelo – za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije kunu i 20 lipa.

Mogu se skupljati različiti ambalažni čepovi – od boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača…

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske sa sjedištem u Čakovcu djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga, koja ima više od 500 članova, vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora) te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti.