Država za 80 milijuna kuna prodaje zemljište na području Lukorana

Država za 80 milijuna kuna prodaje zemljište na području Lukorana

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o pokretanju postupka prodaje nekretnina u Lukoranu, na području Prtljuga, po početnoj cijeni od 79,820.000 kuna!

Riječ je o pašnjacima površine 307.316 m2, koji se, prema Prostornom planu uređenja Općine Preko te planovima uređenja zone „Mačjak – Šumljak”, nalaze unutar granica područja ugostiteljsko-turističke namjene, te su najvećim dijelom predviđeni za gradnju hotela.

– S obzirom na navedene prostorno-planske značajke, ne postoji mogućnost darovanja nekretnine jedinici lokalne samouprave. Budući da se nekretnine nalaze na atraktivnoj lokaciji na jadranskoj obali, očekuje se da će ponuda pobuditi znatan interes investitora kao i da će se prodati na javnom natječaju, a da će sredstva prikupljena prodajom izazvati značajan učinak na državni proračun. Isto tako, realizacijom gradnje u skladu s prostornim planovima očekuju se učinci za jedinicu lokalne samouprave naplatom komunalnog doprinosa, objasnio je Darko Horvat, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Nakon dobivanja suglasnosti Vlade, Ministarstvo će ubrzo objaviti javno prikupljanje ponuda zainteresiranih kupaca koji će uz kupoprodajnu cijenu morati platiti i naknadu za izdvajanje nekretnina iz šumsko-gospodarskog područja, koja može iznositi i do 1,852.294,03 kuna.

Fotografija Aleš Jahnel