VIDEO Otok Ugljan – novi trojezični vodič po destinaciji

VIDEO Otok Ugljan – novi trojezični vodič po destinaciji

Ovih dana završen je novi vodič po destinaciji – Otok Ugljan na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a plod je suradnje TZ Općine Preko, TZM Ugljan, TZ Općine Kali i TZ Općine Kukljica s destinacijskom menadžment  kompanijom Pointers iz Osijeka.

-Riječ je o nastavku suradnje na promociji otoka Ugljana s naglaskom na aktivni odmor te ujedno predstavljanje projekta „Avantura otok“ kao ozbiljne i atraktivne infrastrukture za aktivni odmor koji već nekoliko godina intenzivno razvija Općina Preko u suradnji sa svojim TZ-ima, pojasnio je Ivan Košta, direktor TZO Preko.

Pointers je destinacijska menadžment kompanija koja surađuje s više od stotinu hrvatskih turističkih zajednica, Ministarstvom turizma i Institutom za turizam, gradovima i općinama u Hrvatskoj.

U 2015. godini prvi su pokrenuli projekt u Hrvatskoj kojim je započeo proces uspješne digitalizacije odredišta. Pointers nije dostupan samo kao destinacijska menadžment kompanija nego i kao tvrtka koja nudi tzv. pametno rješenje u turizmu, mobilna aplikacija s kojom se trude povećati vidljivost sadržaja u Hrvatskoj.

Otok Ugljan, ističe Košta, oduševio ih je kao područje koje na svojoj relativno maloj površini ima toliko različitosti, atraktivne prirode, uređenih biciklističkih i pješačkih staza, odmorišta, povijesnih lokaliteta te kao oaza mira, a opet vrlo blizu kopnu dostupno svim posjetiteljima i gostima koji na otoku planiraju dulji boravak.