Ministarstvo turizma pokrenulo akciju “Hrvatski otoci – COVID free zone”

Ministarstvo turizma pokrenulo akciju “Hrvatski otoci – COVID free zone”

Ministarstvo turizma pokrenulo je akciju “Hrvatski otoci – COVID free zone” pa će na mrežnoj stranici Safe stay in Croatia uskoro turistima biti dostupni i posebni podaci o epidemiološkoj situaciji na otocima, koji imaju puno nižu incidenciju nego županija.

Ususret nadolazećem glavnom dijelu turističke godine Ministarstvo turizma i sporta dodatno je intenziviralo svoje aktivnosti te u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno pokrenulo akciju “Hrvatski otoci – COVID free zone”. Naime, trenutačno su na epidemiološkoj karti Hrvatske svi otoci prikazani u sklopu pripadajućih županija unatoč činjenici da im je incidencija puno niža nego je to u ostalim dijelovima županije, navodi se u priopćenju Ministarstva turizma.

Hrvatsko otočje drugo je po veličini u Sredozemlju, a sastoji se od 78 otoka, 524 otočića i 642 hridi i grebena koji su posebno atraktivni za turiste i zahvaljujući kojima se ostvaruje veliki dio turističkog prometa.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac istaknula je da je važnost naših otoka za turizam iznimno velika, jer se četvrtina turističkih noćenja u Hrvatskoj ostvaruje na otocima, a boravak turista na otocima dva je dana dulji nego u kopnenim turističkim središtima.

-Također, na otocima se nalazi i trećina komercijalnih smještajnih kapaciteta i zato je važno da imamo točne informacije o epidemiološkoj situaciji na svim otocima, od kojih su mnogi zelene zone. Na taj način turistima ćemo omogućiti detaljan i jasan uvid o sigurnom i ugodnom boravku u Hrvatskoj, poručila je ministrica Nikolina Brnjac.

Osim epidemiološke situacije na otocima, na stranici Safe stay in Croatia moći će se pronaći i lokacije svih punktova za testiranje turista kao i podaci o zračnoj, kopnenoj i morskoj povezanosti otoka kako bi turisti dobili točne informacije na koji sve način mogu stići na pojedini otok.