Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Uručene županijske nagrade, među dobitnicima i Milena Dundov!

U povodu Dana Zadarske županije, danas su na Sveučilištu u Zadru uručene županijske nagrade za životno djelo i godišnje nagrade laureatima za 2019. i 2020. godinu.

Dodjela je uz poštivanje epidemioloških mjera održana u dva termina, u kojima je dodijeljeno po 10 godišnjih nagrada te tri za životno djelo – prof. dr. sc. Pavuši Vežiću te posthumno Željku Katuši i Ivici Matešiću Jeremiji.

Dobitnicima su čestitali predsjednica Županijske skupštine Nevenka Marinović i župan Božidar Longin, koji im jer zahvalio što su dvije prošle godine učinili boljim i uspješnijim za cijelu županiju.

– Na poseban način upućujem čestitku profesoru dr. sc. Pavuši Vežiću. Kažu da nagrade za životno djelo i vesele i ne vesele jer, premda su priznanje za cjeloživotni rad, na neki način predstavljaju kraj karijere. U slučaju profesora Vežića, siguran sam, svi ćete se složiti sa mnom, nema ni govora o kraju jer on i dalje neumorno radi. Druga nagrada za životno djelo, nažalost, dodjeljuje se posthumno Željku Katuši, čovjeku koji je otišao prerano ostavivši prije svega svoju veliku i divnu obitelj, ali i svoj zavičaj kojemu se svojim znanjem i velikom energijom bio u potpunosti posvetio, rekao je Longin, a na drugoj dodjeli nagrada, održanoj sat kasnije, zahvalio je i preminulom Matešiću.

Godišnju nagradu Zadarske županije za postignuća ostvarena u 2019. godini dobili su: Amaterska kazališna udruga Kuntrata (Sv. Filip i Jakov), Bakmaz d.o.o., Benediktinski samostan sv. Margarite, dramska umjetnica Milena Dundov, Marjana Ikić, klapa Kaleta, Marikomerc d.o.o., Pomorska škola Zadar, Morana Rogić i A. K. A. Crescendo.

Za 2020. godinu godišnju nagradu dobili su: Cromaris d.d., KUD Ivan Goran Kovačić Bibinje – ženska klapa Garofuli, Opća bolnica Zadar, OŠ Jurja Dalmatinca Pag, Otočni sabor, Služba civilne zaštite Zadar, Udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 112. brigade, Udruga proizvođača paškog sira otoka Paga, Udruga studenata Bukovice i Kotara i Zavod za javno zdravstvo Zadar.