Počinje podjela kompostera za kućanstva u Sutomišćici

Počinje podjela kompostera za kućanstva u Sutomišćici

Ovih dana počet će podjela kompostera za kućanstva na području Sutomišćice.

U prvoj fazi, potkraj prošle godine, kompostere su dobila kućanstva na području Preka, Poljane i Lukorana. Kompostere će na kućne adrese stanovnika u Sutomišćici, prema evidenciji korisnika, dijeliti djelatnici Čistoće.

Ujedno se pozivaju svi koji su dosad trebali dobiti kompostere, na području Preka, Poljane i Lukorana, a nisu ih preuzeli jer su bili odsutni ili iz nekog drugog razloga, da se jave na broj 023/221-607 kako bi se dogovorila dostava.

Zbog provođenja zakonskih obveza i primjene Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom te izvršavanja ciljeva i zadaća iz Plana gospodarenja otpadom, Općina Preko je 2018. godine u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstvom zaštite okoliša i energetike započela nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Općina Preko se u ožujku prošle godine javila na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za neposredno financiranje nabave komunalne opreme za gospodarenje otpadom na otocima i dobila maksimalan mogući iznos od 270.000 kuna za nabavu kompostera, što čini 60 posto prihvatljivih troškova, a ostatak se  financira iz općinskog proračuna.