Od 1. srpnja do 31. listopada Ryanair će iz Zadra letjeti prema 37 destinacija!

Od 1. srpnja do 31. listopada Ryanair će iz Zadra letjeti prema 37 destinacija!

Ryanair vraća svoju bazu u Zadar. Od 1. srpnja do 31. listopada letjet će prema 37 destinacija, od toga čak 17 novih!

Od 1. srpnja do 31. listopada irski niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair letjet će iz Zadra na 37 linija, od čega je 17 novih destinacija. S dva bazna zrakoplova ukupno planiraju 78 letova tjedno i povratak svoje baze u Zemunik nakon što je pandemija prošle godine poremetila sve planove.

Najavio je to Ryanairov glavni direktor Eddie Wilson na virtualnoj konferenciji za novinare koja je u utorak, osim vodećih ljudi irskog avioprijevoznika za ovaj dio Europe, na jednome mjestu okupila i ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac, direktora Zračne luke Zadar Josipa Klišmanića i direktoricu TZ Zadarske županije Mihaelu Kadija.

– Iza nas je teška godina, ali ja sam optimističan. Zadar je već godinama naša dragocjena destinacija, zato s radošću vraćamo našu bazu. I lani smo ovdje imali velike planove koje je omela pandemija, zato se nadam što bržem povratku u normalu. Imajući na umu da se covid ograničenja stalno mijenjaju, naši korisnici mogu rezervirati letove već sada te ih u slučaju odgode zamijeniti za bilo koji drugi let, i to dva puta bez ikakve dodatne naplate sve do kraja listopada. Kako bismo proslavili naš povratak baze u Zadar i nove linije u sezoni 2021. objavljujemo rasprodaju aviokarata dostupnih već od 151 kunu za putovanja do kraja listopada 2021., a koja se moraju rezervirati do četvrtka, 1. travnja, u ponoć, najavio je Wilson.

Zračna luka Zadar već je dobila oznaku Ministarstva turizma “Stay safe in Croatia”, a otvaranje baze i čak 37 destinacija još jednom potvrđuju uspjeh dugogodišnjeg partnerstva Ryanaira i Zadra.

-Nakon što smo prošlu sezonu u Zadarskoj županiji završili iznad svih očekivanja i iznad konkurencije, vjerujemo da uz ovakav doprinos u zračnom prijevozu možemo računati na uspjeh i u ovoj, teškoj godini. Ryanair je još 2007. godine prepoznao turističke mogućnosti Zadarske županije, zadarske zračne luke i naš strateški položaj te time doprinio prepoznatljivosti naše regije, istaknula je Mihaela Kadija.

Nove linije iz Zadra:

Aarhus (Danska), Bari, Bologna, Bremen, Bukurešt, Budimpešta, Edinburgh, Gdańsk, Liverpool, Maastricht Aachen, Napulj, Newcastle, Paris Beauvais, Rome Ciampino, Växjö/Kronoberg (Švedska), Warsaw Modlin, Wroclaw