Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Dovršena gradnja dječjih igrališta u Lukoranu i Ugljanu

Pet mjeseci od početka radova, ovaj tjedan završena su dječja igrališta u Lukoranu i Ugljanu.

Dio je to projekta Općine Preko Avantura Kids, u sklopu kojega su dosad sagrađena igrališta u Preku i Poljani te street-ball igralište u Preku pokraj Lučke kapetanije.

Dok na igralištu u Ugljanu već odzvanja dječji smijeh, u Lukoranu ima još dan, dva posla kako bi se završili posljednji sitni radovi i igralište postalo sigurno za korištenje.

Prema riječima načelnika Općine Preko Jure Brižića, koji je danas sa suradnicima obišao oba igrališta, i ovim projektom nastoje se stvoriti bolji uvjeti za sigurnu dječju igru i kvalitetno druženje na otvorenom.

-Novo igralište u Ugljanu sagrađeno je pokraj škole i vrtića, a u Lukoranu uz Dom kulture. U sklopu oba projekta postavljena su igrala poput tobogana, ljuljačke, njihala, klackalice, vrtuljka i edukativnog panela, antistres gumene podloge, klupa i koševa za otpatke, uređeni su staza i zelene površine, navodi Brižić.

Nakon provedene nabave, vrijednost projekta gradnje i opremanja dječjeg igrališta u Ugljanu iznosi 281.075 kuna, od čega su sredstva iz EU fondova 239.283 kuna, a 41.792 kuna iz proračuna Općine Preko. Uređenje i opremanje igrališta u Ugljanu sufinancira se novcem iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, kroz Program ruralnog razvoja 2014. – 2020., Podmjera 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“ u okviru Mjere 19 „LEADER – CLLD“ LAG Mareta.

Vrijednost projekta gradnje i opremanja igrališta u Lukoranu iznosi 325.000 kuna i u potpunosti se financira proračunskim novcem Općine Preko.