Udruga Harmonija dosad na Ugljanu osigurala sterilizaciju za više od 300 mačaka

Udruga Harmonija dosad na Ugljanu osigurala sterilizaciju za više od 300 mačaka

Udruga Harmonija, koja je osigurala novac iz privatnih donacija za sterilizacije i kastracije mačaka s otoka Ugljana, podsjeća sve stanovnike otoka, vlasnike mačaka, da su sterilizacija/kastracija BESPLATNI.

Prema riječima članova Udruge Harmonija, od 15. listopada 2020. do 22. siječnja ove godine sterilizirano je više od 300 mačaka. Ovim putem pozivaju i mole vlasnike da prijavljuju mačke za ovaj projekt. Naime, veljača je na vratima, mačke se već tjeraju i za 1,5 do dva mjeseca počet će prva nova legla mačića, koji će opet imati visoki mortalitet uslijed više zaraznih bolesti koje su prisutne u mačjoj populaciji. Stoga je od iznimne važnosti da se reagira odmah, bez odgađanja.

Prioritet je, ističu u udruzi, u nadolazećim mjesecima sterilizirati što više ženki da se smanji najezda mačića u proljeće te opet u ljeto (drugo leglo). Projekt će biti aktivan do sredine travnja te će uslijediti ljetna stanka do listopada, kada će se nastaviti.

Stoga, molimo sve da nam jave odmah i da pomognu udruzi u ovoj humanoj akciji koja se provodi uz podršku Općine Preko, a zahvaća cijeli otok.

Kontakt telefon Udruge Harmonija je 099 364 0033.