Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Devet djevojčica i dječaka uvježbava novu pjesmu Olivera Telca “Anđele moj”

Sedam djevojčica i dva dječaka iz Kali i Sutomišćice ponovno su, nakon višemjesečne stanke, na okupu na pjevačkim probama.

Skladatelj i tekstopisac Oliver Telac iz Sutomišćice okupio ih je prije više od godinu dana u želji da “izbrusi” njihove vokale i da ih što bolje pripremi za zajedničku suradnju u snimanju pjesama i video-spotova.

-Zbog izrazito loše epidemiološke situacije izazvane koronakrizom, nekoliko mjeseci nismo imali probe, ali kako je stanje sada ipak bolje, u dogovoru s roditeljima odlučili smo ponovno početi s probama. Neka od ove djece pjevala su u Zboru sv. Fume, a sada je iz te postave ovdje samo jedna djevojčica. Svi oni pjevaju u novim pjesmama i sudjeluju u snimanju video-spotova, uz mnoge djevojčice i dječake s kojima sam i prije ostvarivao dobru suradnju, govori Oliver Telac.

Vježbaju stare pjesme, ali i nove melodije, a uskoro bi trebali ili u Pašmanu ili u Zadru snimati novu pjesmu. Na probama, osim pjevanja, pripremaju se i za snimanje video-spotova i uvježbavaju male igrokaze.

-Na probama djeca vježbaju uz matrice koje dobivamo iz studija od aranžera Renata Babića iz Dikla, svi su jako zainteresirani jedva su čekali da se ponovno okupimo. Imaju prekrasne glasove, ali treba ih prilagoditi za svaku pjesmu posebno, objašnjava Telac te najavljuje da će uskoro na Ošljaku snimati spot za novu pjesmu “Anđele moj”, u kojemu će sudjelovati pedesetak djece iz svih mjesta od Kukljice do Mulina.

Ističe i da u svemu imaju bezrezervnu podršku općina Preko i Kali te svih roditelja čija djeca sudjeluju bilo kao pjevači bilo kao statisti u spotovima.

Na probama malog zbora trenutačno sudjeluju Vanesa Mičić (6), Ivona Grgurev (7), Simona Šimićev (9), Lea Mičić (9) i Matej Profaca (9), svi iz Sutomišćice, te iz Kali Nora Vidov (9), Mareta Bubnjić (9), Dona Kolega (9) i Jakov Kolega (9).