TZM Ugljan tiskala dvojezičnu brošuru „Mozaik klupe mjesta Ugljan“

TZM Ugljan tiskala dvojezičnu brošuru „Mozaik klupe mjesta Ugljan“

Nakon jednogodišnje pripreme, iz tiska je ovih dana izašla brošura „Mozaik klupe mjesta Ugljan“.

-Veliko mi je zadovoljstvo što će od sada projekt „Svako misto svoju klupu ima“ biti popraćen i tiskanim izdanjem koje je dostupno u uredu TZM Ugljan. Time ćemo, već sada, popularni projekt još više približiti svim posjetiteljima Ugljana i potaknuti ih da krenu u potragu za ugljanskim klupama. U brošuri su predstavljene sve do sada izrađene mozaik klupe na području mjesta Ugljan – njih osam. Fotografije prati i kratak tekst o svakoj klupi koji sadrži zanimljive podatke o nastanku klupe i motivima koji se na njoj nalaze. Na posljednjoj stranici nalazi se karta mjesta s označenim klupama, pojašnjava Marina Belić Telac, direktorica TZM Ugljan.

Ideja brošure „kuhala“ se dulje vrijeme, a realizacija je počela prijavom projekta na javni poziv Turističke zajednice Zadarske županije za dodjelu potpora u 2020. godini. Regionalna turistička zajednica prepoznala je vrijednost projekta pod nazivom „Projekt Mozaik klupe“ i dodijelila TZM Ugljan bespovratnih 10.000 kuna.

-Zbog situacije uzrokovane epidemijom koronavirusa, dodijeljena bespovratna sredstva umanjena su za 50 posto tako da nam je nedavno za projekt Mozaik klupe isplaćeno 5000 kuna, dodaje direktorica Belić Telac.

Brošura je dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku, a nadopunjavat će se i izdavati svake godine jer projekt „Svako misto svoju klupu ima“ još traje i u planu je izrada novih mozaik-klupa.

Na izradi brošure, pored TZM Ugljan i gospođe Božice Kliman, autorice klupa, sudjelovali su Ana Kliman (tekst i prijevod), Tea Dalić (fotografija), Andrina Luić (fotografija) i Nikolina Kliman (fotografija i grafičko oblikovanje).