Raspisan poziv za dodjelu oznake Hrvatski otočni proizvod

Raspisan poziv za dodjelu oznake Hrvatski otočni proizvod

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisalo je javni poziv za dodjelu oznake Hrvatski otočni proizvod 2020.

Procedura dodjele utemeljena je u Zakonu o otocima i Pravilniku o uvjetima, kriterijima i načinu označavanja proizvoda oznakom Hrvatski otočni proizvod.

Oznaka Hrvatski otočni proizvod može se dodijeliti tradicionalnim i inovativnim proizvodima koje proizvode otočni proizvođači, dodjeljuje se godišnje, u vidu plakete i makete, proizvođačima koji imaju sjedište tvrtke na otocima i koji nominirane proizvode izrađuju na otocima.

Stručno mišljenje o zadovoljavanju uvjeta i kriterija stjecanja prava na uporabu oznake donose neovisne stručne komisije. Prijedlog odluke o dodjeli oznake Hrvatski otočni proizvod donosi Savjet projekta, a konačnu odluku ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Ministarstvo s nositeljima oznake sklapa ugovor o pravu uporabe oznake Hrvatski otočni proizvod.

Javni poziv za dodjelu oznake Hrvatski otočni proizvod otvoren je do 29. siječnja 2021. godine, a sve pojedinosti o prijavi objavljene su na mrežnoj stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.