Iz Sutomišćice krenula humanitarna akcija za pacijente PB Ugljan

Iz Sutomišćice krenula humanitarna akcija za pacijente PB Ugljan

Potaknuta teškom epidemiološkom situacijom, koja uvelike utječe i na gospodarske prilike, socijalna radnica Matija Lončar iz Sutomišćice pokrenula je humanitarnu akciju kako bi se pomoglo onima kojima je posebno teško – pacijentima Psihijatrijske bolnice Ugljan.

Akcija obuhvaća:

SKUPLJANJE ODJEĆE I OBUĆE – Ako imate odjeće koja je očuvana i nekome upotrebiva, moći ćete to donijeti u simboličnom vremenu darivanja, od 6. prosinca (sv. Nikola) do 13. prosinca (sv. Lucija) od 10 do 12 i od 17 do 19 sati u dom u Sutomišćicu (iznad Caffe bara Jadran) te odložiti na za to predviđeno mjesto. Važno je da je odjeća čista te po mogućnosti topla. Potrebno je i donje rublje, posebno čarape. Također, možete donijeti i posteljine, deke, prekrivače….

SKUPLJANJE HIGIJENSKIH POTREPŠTINA (šamponi, sapuni, paste za zube, britvice, pjene za brijanje, vlažne maramice …) – Može se donijeti u dom i u dućan „Bure“ u Sutomišćici.

NOVČANE DONACIJE u dućan Bure u Sutomišćici. Ako se još koji dućan uključi u akciju, naknadno ćemo objaviti. U dogovoru s nadležnim osobljem PB Ugljan, kupit će se potrepštine za korisnike, ovisno o svoti novca koja se skupi.

U akciju su se uključile i sljedeće trgovine: Diskont Bure – Ugljan, Studenac – Ugljan, Konzum – Ugljan, Bure – Lukoran, Bure – Poljana, Studenac – Preko (kod pošte), Market Julija- Preko (trajekt), T.O. EL-SI – Kali, P.Z. Maslina (Dom) – Kali, P.Z. Maslina (mini market – Vrnj) – Kali, Bakmaz (Mul) – Kali, Bure – Kukljica.

-Budući da u ovo doba godine svi volimo dobiti makar mali znak pažnje, ljudima koji žive u drukčijim i težim uvjetima to znači i više. Ovim darivanjem, koje je malo, ali zapravo veliko, možemo nekome Božić učiniti toplijim, u svakom smislu te riječi. Potičem sve, a posebno stanovnike otoka Ugljana, da se odazovu te da pomognu onako kako im najviše odgovara jer je svaki doprinos dragocjen. Pokušajmo u ovom neobičnom Adventu razveseliti potrebite, jer naše malo nekome je zaista puno, poručuje Matija Lončar.