Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Članovi DDK Preko prikupili ove godine 45 doza krvi

U drugoj i posljednjoj ovogodišnjoj akciji, darivatelji DDK Preko prikupili su 16 doza krvi.

Zbog epidemije izazvane koronavirusom, održale su se dvije, umjesto tri akcije i ukupno je prikupljeno 45 doza, što je mnogo manje nego inače, ali zadovoljni smo s obzirom na cijelu situaciju, kaže Jelena Đuriš, predsjednica DDK Preko.

Na akciju koja se održala u ponedjeljak poslijepodne u POU Dom na žalu u Preku, odazvao se ukupno 21 darivatelj, ali ih petero zbog trenutačnih zdravstvenih tegoba nije moglo darovati krv.

-Još uvijek mnogi beru masline, ribari su na moru, neki su i u izolaciji tako da je ovo realna brojka, ali raduje što je krv darovalo dvoje novih članova DDK Preko i Tomislav Vlahović iz Koprivnice, koji trenutačno radi na našem području, dodaje Đuriš i napominje da će se sljedeća akcija održati sredinom ožujka sljedeće godine.

Akciji su se odazvali: Tomislav Brižić, Tereza Cvetnić, Luka Dunatov, Seka Gregov, Luka Ivanov, Marko Ivanov, Marija Jadrijev, Josipa Jerolimov, Miljenko Jurin, Renato Kereš, Renato Kezija, Zlatko Klarin, Laura Lončar, Vjenceslav Masar, Adam Miloš, Marko Miloš, Hrvoje Sorić, Jakov Sorić, Pave Sorić, Marin Tomić i Tomislav Vlahović.

Dobrovoljno darivanje krvi organizirali su Odjel za transfuziju Opće bolnice Zadar, Gradsko društvo Crvenoga križa Zadar i DDK Preko.

Krv se može darovati i u Poliklinici Opće bolnice Zadar, prizemlje, ulaz s istočne – bočne strane, utorkom i petkom od 8 do 14 sati te srijedom od 14 do 19 sati.

Fotografije Marina Marcelić