Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Internetom kruži lažna odluka o uvođenju lockdowna u Zadarskoj županiji

Internetom kruži lažni dokument o uvođenju lockdowna u Zadarskoj županiji od petka, 20. studenoga.

Lažna odluka s potpisom ministra Davora Božinovića najprije je stigla na brojne novinarske adrese, a potom se proširila i među građanima.

O svemu se oglasio Stožer Civilne zaštite Zadarske županije, koji je odmah demantirao da nije tražio uvođenje novih restriktivnih mjera.

“Stožer civilne zaštite Zadarske županije nije tražio uvođenje nikakvih dodatnih mjera, tako da je navodni dopis o uvođenju novih nužnih epidemioloških mjera koji je danas kružio društvenim mrežama apsolutno LAŽNA VIJEST. Kao što je poznato, Nacionalni stožer mjere za pojedine županije određuje na zahtjev županijskih stožera, a Stožer Civilne zaštite Zadarske županije nije tražio nikakve dodatne mjere jer za njima trenutačno nema potrebe s obzirom na to da Zadarska županija još uvijek ima povoljnu epidemiološku situaciju i među najuspješnijima je u državi prema statističkim podacima oboljelih od koronavirusne bolesti.”, navodi se u priopćenju objavljenom na Facebook stranici Zadarske županije.

-Primili smo velik broj upita tijekom današnjeg dana i želim ovim putem smiriti naše stanovnike. Nema uvođenja nikakvih novih mjera za Zadarsku županiju, jer u ovome trenutku za tim nema potrebe. Želio bih samo da su ti pojedinci, umjesto na izradu lažne vijesti kojoj je očita namjera bespotrebno širenje panike, svoju energiju na današnji dan, koji je posebno emotivan za stanovnike naše županije i cijele Hrvatske, utrošili na sjećanje i molitvu za žrtve Škabrnje i Vukovara – poručio je načelnik Stožera Civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.

Dodao da je o cijelom slučaju obaviješten i načelnik Nacionalnog stožera, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, jer je i njegov potpis u lažnom dokumentu.