Raspisan javni poziv otočnim poslodavcima za dodjelu potpora male vrijednosti

Raspisan javni poziv otočnim poslodavcima za dodjelu potpora male vrijednosti

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisalo je javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima u 2020. godini za očuvanje radnih mjesta.

Dodjeljivanje ove potpore uređeno je odredbom članka 37. Zakona o otocima i Uredbom o uvjetima, kriterijima, visini i načinu ostvarivanja prava dodjele državne potpore male vrijednosti otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta.

Podnositelji zahtjeva za ostvarivanje prava na potporu male vrijednosti su otočni poslodavci (fizičke osobe–obrtnici i pravne osobe) koji, neovisno o svom sjedištu, svoju registriranu djelatnost obavljaju na otocima.

Potpore male vrijednosti otočnim poslodavcima dodjeljuju se u svrhu poticanja konkurentnosti i rasta poduzetništva na otocima i mjeru očuvanja radnih mjesta, za djelatnosti koje su od važnosti za gospodarski razvoj otoka.

Javni poziv otvoren je do 24. studenoga 2020., a sve pojedinosti o uvjetima i prijavi objavljene su na mrežnoj stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.