Svi oboljeli na području Općine Preko imaju blaže simptome i na kućnom su liječenju

Svi oboljeli na području Općine Preko imaju blaže simptome i na kućnom su liječenju

Budući da su se u posljednjih tjedan dana na području Općine Preko pojavili novi slučajevi zaraze koronavirusom, lokalni Stožer Civilne zaštite poziva mještane na povećani oprez i odgovornost.

“Svi oboljeli na našem području imaju blaže simptome, na kućnom su liječenju, a svi njihovi prvi kontakti su u samoizolaciji i zasad su bez simptoma”, ističu iz Stožera Civilne zaštite Općine Preko.

Pozivaju sve koji imaju bilo koji od simptoma ili sumnjaju na moguću zarazu koronavirusom da se odmah jave dežurnim službama, odnosno epidemiolozima, hitnoj službi ili svom obiteljskom liječniku. Od njih će dobiti adekvatne upute o daljnjem postupanju i tijeku liječenja ili samoizolaciji.

Također, mole sve da se strogo pridržavaju propisanih mjera radi sprječavanja širenja zaraze.

“Situacija nije idealna, činjenica je da je koronavirus među nama, ali moramo se naučiti živjeti s njim. Nema mjesta za paniku niti za uvođenje dodatnih mjera, ali bitno je da i dalje svi ostanemo odgovorni, da se pridržavamo mjera i uputa koje donose Nacionalni stožer Civilne zaštite i HZJZ, da se vodi briga o dezinfekciji i osobnoj higijeni, koristi zaštitna oprema te pazi na održavanje fizičke distance”, napominju iz Stožera CZ Općine Preko.

Budimo odgovorni, oprezni i disciplinirani, čuvajmo svoje i zdravlje svojih bližnjih te pazimo jedni na druge!