Fotografije za otočne iskaznice od sad se mogu preuzeti iz registra MUP-a

Fotografije za otočne iskaznice od sad se mogu preuzeti iz registra MUP-a

Agencija za obalni linijski pomorski promet obavještava korisnike otočnih iskaznica da se sporazumom s Ministarstvom unutarnjih poslova (MUP) omogućilo da se iz njihova registra dohvaća fotografija fizičke osobe koja se nalazi na osobnom dokumentu (osobnoj iskaznici ili putovnici).

Drugim riječima, ubuduće, prilikom podnošenja zahtjeva za otočnu iskaznicu za povlašteni prijevoz putnika, podnositelj više neće trebati prilagati svoju osobnu fotografiju dimenzija 35×45 mm nego će se ona dohvaćati iz MUP-ova registra.

Ako ste u posljednjih pet godina dostavili MUP-u svoju fotografiju za izradu osobnog dokumenta (osobna iskaznica ili putovnica) tada će se ta fotografija naći na vašoj novoj otočnoj iskaznici.

Ako se u registru MUP-a nalazi fotografija starija od pet godina, tada je korisnik obvezan uz zahtjev za izdavanje otočne iskaznice priložiti novu fotografiju ne stariju od godine dana.

Prilikom obrade zahtjeva za izdavanje otočne iskaznice za povlašteni prijevoz više neće biti moguće uzimati fotografiju sa „stare“ otočne iskaznice, nego će se prioritetno koristiti fotografija iz MUP-a ako nije starija od pet godina. Ako u MUP-ovu registru postoji samo fotografija starija od pet godina, tada je korisnik obvezan priložiti zahtjevu novu osobnu fotografiju.

Za sva pitanja korisnici se mogu obratiti Agenciji za obalni linijski pomorski promet na kontakt telefone 021/329-371 i 021/329-372.