Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Tommy u Preku gradi prvi hipermarket na zadarskim otocima

U travnju sljedeće godine, uz Cestu hrvatskih branitelja u Preku, iznad plaže Jaz, Tommy će otvoriti hipermarket koji će se prostirati na oko 2500 metara četvornih.

Informaciju su nam potvrdili u službi za odnose s javnošću splitskog trgovačkog lanca ističući da će prvi hipermarket na zadarskim otocima imati standardnu široku ponudu prehrambenih i neprehrambenih proizvoda te dodatne ugostiteljske sadržaje i veliko parkiralište sa 120 parkirnih mjesta.

Ovisno o opsegu poslovanja izvan sezone i u sezoni, kada je potreba za radnicima veća, planiraju zaposliti od 35 do 50 djelatnika.

Vijest da će Tommy graditi veliku trgovinu u Preku već je mjesecima glavna tema mnogih otočnih ćakula, jer, složit će se svi, Ugljanu i Pašmanu itekako je potreban trgovački centar s raznolikom ponudom, osobito u ljetnim mjesecima.

I načelnik Općine Preko Jure Brižić već je neko vrijeme upoznat s planovima splitskog Tommyja, ali tek je ovih dana, nakon raščišćavanja terena, postalo izvjesno da ćemo do proljeća na otoku imati prvu veliku trgovinu s iznadprosječnom ponudom.

-Drago nam je da su investitori prepoznali potrebu i priliku za gradnju jedne ovakve trgovine na našem otoku, ujedno i prve na zadarskim otocima, koja će koristiti mještanima ne samo Općine Preko nego i svih ostalih mjesta na našem otoku i susjednom Pašmanu, komentirao je Brižić.

Zadovoljan je, kaže, i zato što ovakvi projekti podižu kvalitetu života otočana te obogaćuju turističku ponudu i usluge.

-Ipak, najvažnije u ovakvim investicijama jest otvaranje novih radnih mjesta koja su od iznimne važnosti za opstanak otoka, kvalitetniji život i ostanak ljudi na otoku. Osim toga, uz gradnju hipermarketa planirana je i rekonstrukcija državne ceste, odnosno gradnja dodatne treće prometne trake, zatim gradnja nogostupa te proširenje ceste koja ide prema osnovnoj školi, a koja će time postati dvosmjerna. Sve ovo predstavlja veliko unapređenje prometne infrastrukture kao i povećanje sigurnosti prometa, što je izrazito bitno jer je u blizini škole, napominje Brižić te dodaje da nije zanemariv ni podatak da će uz novi objekt biti veliko parkiralište koje će, osim za potrebe trgovine, biti javno dostupno te se moći koristiti i za ostale sadržaje i objekte poput škole, školske dvorane, plaže i sl.