Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Počela gradnja dječjih igrališta u Lukoranu i Ugljanu

Projekt Općine Preko Avantura Kids, u sklopu kojega su dosad sagrađena dječja igrališta u Preku i Poljani te street-ball igralište u Preku, ide dalje.

Ovaj tjedan počela je gradnja još dva dječja igrališta, u Lukoranu i Ugljanu, a prema riječima načelnika Općine Preko Jure Brižića, i ovim projektom nastoje se stvoriti bolji uvjeti za sigurnu dječju igru i osigurati im bolje i kvalitetnije djetinjstvo.

-Novo igralište u Ugljanu bit će pokraj škole i vrtića, a u Lukoranu uz Dom kulture. Oba projekta obuhvaćaju postavljanje igrala poput tobogana, ljuljačke, njihala, klackalice, vrtuljka i edukativnog panela, antistres gumene podloge, klupa i koševa za otpatke, gradnju staza i uređenje zelenih površina, navodi Brižić.

Nakon provedene nabave vrijednost projekta gradnje i opremanja dječjeg igrališta u Ugljanu iznosi 281.075 kuna, od čega su sredstva iz EU fondova 239.283 kuna, a 41.792 kuna iz proračuna Općine Preko. Uređenje i opremanje igrališta u Ugljanu sufinancira se novcem iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, kroz Program ruralnog razvoja 2014. – 2020., Podmjera 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“ u okviru Mjere 19 „LEADER – CLLD“ LAG Mareta.

-Vrijednost projekta gradnje i opremanja igrališta u Lukoranu iznosi 325.000 kuna i u potpunosti se financira proračunskim novcem Općine Preko. Očekujemo da će oba igrališta biti završena do kraja ove godine te da će djeca u novoj godini imati nove sadržaje za igru i provođenje slobodnog vremena te da ćemo na ovaj način doprinijeti kvalitetnijem odrastanju djece na našem otoku, najavljuje načelnik Jure Brižić.