Promocija Ugljana u sklopu hrvatske nautičke ponude na Nautical Channelu

Promocija Ugljana u sklopu hrvatske nautičke ponude na Nautical Channelu

Hrvatska turistička zajednica putem emisije „Safe harbour“ promovira nautički turizam na Nautical Channelu koji prati više od 200 milijuna gledatelja u više od 100 zemalja svijeta.

Dvadeset petominutnih emisija emitira se iz različitih hrvatskih nautičkih destinacija s ciljem predstavljanja Hrvatske kao sigurne i poželjne nautičke destinacije te privlačenja što većeg broja nautičara u našu zemlju.

-Hrvatska je i ove godine dokazala da je jedna od najboljih nautičkih destinacija Mediterana. U ljetnom dijelu godine nautički charter ostvario je 70 posto prošlogodišnjeg rezultata, a s obzirom na to da je nautika tražen proizvod, koji u aktualnoj situaciji gostima omogućuje osjećaj sigurnosti i privatnosti, promovirat ćemo je i u posezoni. Također, s ciljem podizanja kvalitete usluge ove smo godine pokrenuli višejezičan portal nautika.evisitor.hr koji nautičare na jednostavan i pregledan način vodi kroz proces prijave i plaćanja turističke pristojbe, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, napomenuvši kako je u dosadašnjem dijelu rujna ostvareno gotovo 200.000 noćenja u nautičkom charteru.

Destinacije koje će se promovirati u 20 emisija na Nautical Channelu su Vis, Dubrovnik, Cres, Korčula, Rovinj, Split, Mali Lošinj, Primošten, Rab, Brač, Skradin, Makarska, Pag, Murter, Omiš, Vodice, Ugljan, Ston, Šibenik i Dugi otok. Osim turističke ponude samih destinacija, u emisijama će se predstaviti različite atrakcije i zanimljivosti za nautičare, sigurne luke i uvale, marine te bogata hrvatska eno-gastronomska ponuda. Poseban naglasak u emisijama stavljen je na izvrstan hrvatski prometni položaj i blizinu emitivnih tržišta, a boravak na nautičkim plovilima istaknut je kao jedan od najsigurnijih oblika smještaja.

Nautical Channel nastao je 2011. godine spajanjem Sailing Channela i Yacht&Sail kanala, a emitira se putem više stotina poznatih svjetskih platformi. Sadržaj ovog programa usmjeren je na jedriličarske i nautičke sportove, surfanje, kiteboarding, nautičke novosti, putovanja i intervjue s poznatim sportašima.