Načelnik Kali: Žarište zaraze stavljeno je pod nadzor, molimo sve da se pridržavaju epidemioloških uputa!

Načelnik Kali: Žarište zaraze stavljeno je pod nadzor, molimo sve da se pridržavaju epidemioloških uputa!

Prema izvješću Županijskog stožera Civilne zaštite, na području Općine Kali danas je devet osoba zaraženo koronavirusom.

O novonastaloj epidemiološkoj situaciji, oglasio se uime lokalnog stožera načelnik općine Marko Kolega, koji je ustvrdio da je ukupno zaraženih 13 osoba.

Riječ je, navodi se u priopćenju, o jednom, definiranom žarištu, koje je brzo stavljeno pod nazor, ali su gotovo svi kontakti uskog kruga ljudi pozitivni. Nažalost, još jednom se ispostavilo da se nisu u potpunosti poštovale preporuke i smjernice Nacionalnog i lokalnog stožera Civilne zaštite.

Kod oboljelih se u većini radi o starijoj populaciji, ali, nasreću, bez simptoma ili s blagim simptomima. Hospitalizirane su dvije osobe.

Epidemiološka služba obradila je sve kontakte pozitivnih osoba te ovisno o potrebi poslala ih na testiranje ili u samoizolaciju.

Za sve osobe koje se nalaze u samoizolaciji strogo je zabranjeno kretanje izvan mjesta samoizolacije.

U ovom trenutku još jednom apeliramo na svijest svih stanovnika Općine Kali da se drže preporuka i uputa Nacionalnog i lokalnog stožera Civilne zaštite, da nose maske u zatvorenom prostoru, da se drži socijalna distanca i poštuju mjere osobne higijene i dezinfekcije.

Također vas molimo da se suzdržite bilo kakvih većih okupljanja te da odgodite sva nepotrebna događanja i proslave.

Štiteći sebe, štitimo i svoje najbliže!

Za sve osobe koje se nalaze u samoizolaciji, a nemaju mogućnosti nabave osnovnih namirnica i potrepština, molimo da se jave Stožeru Civilne zaštite Općine Kali na brojeve telefona: 098 289 283 ili 099 428 3374.