Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Pomlađene veteranke Mulina pobjednice Turnira u boćanju za žene

Pobjednički pehar ovogodišnjeg Turnira u boćanju za žene u Ugljanu osvojila je ekipa Điran Muline.

Drugoplasirana je ekipa Guduća, a treća ekipa Sela. Na ovogodišnjem turniru, koji se u organizaciji TZ mjesta Ugljan održao od 17. do 26. kolovoza, nastupilo je šest ekipa – Điran Muline, Điran 2, Điran 3, Selo, Guduće i Varoš, a Điran Muline ostao je neporažen s ukupno sedam pobjeda.

Điran Muline bilježi dugogodišnje iskustvo u boćanju ne samo na Ugljanu nego i u Zadarskoj županiji. Od 2005. do danas osvojile su deset turnira, a zanimljivo je da su tri dame – Rajka Vidaković, Anka Čuka i Desa Vidaković – osnovale prvu žensku ekipu u Ugljanu u vrijeme kada je boćanje bilo isključivo muški sport.

-Ženska ekipa iz Mulina polako se profilirala u Điran Muline te su Rajka, Anka, Desa i Maja do danas ostale strastvene igračice iz Mulina, ističe predsjednica Udruge Điran Ingrid Vukić.

Od 2004. godine u Ugljanu su postojale samo tri ženske ekipe, Điran Muline, Điran Selo i Điran 3, a od 2011. interes za igranjem boća je porastao te su se priključile nove, mlađe ekipe, Guduće, Varoš, Selo, Čeprljanda, koje danas uspješno konkuriraju Đirankama.

Pobjedničku ekipu čine Rajka Vidaković (1943.), Anka Čuka (1944.), Maja Višić (1966.) i Maja Rogić Vidaković (1982.).

Za Guduće su igrale Nina Ćuća, Ingrid Švorinić, Danijela Ćuća i Irena Kovačić, a u trećeplasiranoj ekipi Sela natjecale su se Karmen Tomić, Gordana Torbarina, Zdenka Šarović, Marica Kovačić i Sjajna Koubek.

Fotografije Maja Dešpoja