Stožer CZ Općine Preko: Budimo pribrani, oprezni, odgovorni i disciplinirani!

Stožer CZ Općine Preko: Budimo pribrani, oprezni, odgovorni i disciplinirani!

S obzirom na povećani broj slučajeva oboljelih od Covida-19 na otoku Ugljanu, upozoravamo građane na važnost pridržavanja epidemioloških mjera i uputa koje donose nacionalni SCZ i HZJZ.

Molimo sve da se ponašaju odgovorno te da pojačano vode brigu o dezinfekciji i osobnoj higijeni, korištenju zaštitne opreme te održavanju socijalne distance.

Sve koji imaju bilo koji od simptoma ili sumnjaju na moguću zarazu koronavirusom, molimo da se odmah telefonski jave dežurnim službama u Zadarskoj županiji na brojeve:

  • DEŽURNOG EPIDEMIOLOGA 098 332 765 (24 sata dnevno)
  • JEDINSTVENI BROJ ZA HITNE SLUŽBE 112
  • OBITELJSKE LIJEČNIKE

Te službe će po potrebi obaviti epidemiološku obradu te dati upute o postupanju. Oni koji ne budu upućeni na bolničko liječenje nego u kućnu samoizolaciju, molimo da se toga strogo pridržavaju radi sprječavanja širenja zaraze.

Iako je virus sada među nama na otoku, važno je da se ne širi panika nego da svi zajedno budemo pribrani, oprezni, odgovorni i disciplinirani te da se pridržavamo svih preporuka, uputa i mjera kako bismo sačuvali svoje i zdravlje svojih bližnjih.

Također, bitno je i da se oboljele ne stigmatizira i ne osuđuje! Budimo solidarni i imajmo razumijevanja jedni za druge.