Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Kolorizam kao zaštitni znak slikarskog izričaja Irene Sikirić-Rančić

Četiri godine u životu jednog umjetnika većinom su obilježene traganjem, istraživanjem, usavršavanjem i otkrivanjem novih tehnika.

Upravo to pokazala je javnosti u nedjelju navečer u galeriji POU Dom na žalu preška slikarica Irena Sikirić-Rančić. Na izložbi nazvanoj “Sve moje šareno”, Irena se predstavila i novim slikama i novim tehnikama i kolorizmom koji polako postaje njezin prepoznatljiv i zaštitni znak.

-Izložila sam 26 ulja na platnu i reciklirani tekstil te nakit u čijoj izradi kombiniram različite tehnike i materijale. Posljednje četiri godine, koliko je prošlo od moje zadnje samostalne izložbe u Preku, posvetila sam se izradi nakita, ogrlica, naušnica i narukvica, a na slikama prevladavaju morske teme, pejzaži, i nijanse plave boje. Volim kolorizam pa se izložba zato i zove “Sve moje šareno”, kaže slikarica Irena Sikirić-Rančić.

Iako zbog epidemioloških razloga izložba nije imala klasično otvorenje, recentne radove Irene Sikirić-Rančić došli su vidjeti brojni Prečani, prijatelji i turisti koji su se u nedjelju navečer zatekli u blizini galerije Dom na žalu.

Izložba je prodajna, a može se razgledati do 5. rujna.