Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Galerija Dom na žalu otvorila vrata vrtlogu kreativnosti Ingrid Švorinić

Prvi put na samostalnoj izložbi u Preku, u petak navečer brojnoj se publici u galeriji Dom na žalu predstavila Ingrid Švorinić, Riječanka sa stalnom adresom u Ugljanu.

Izložba ”U vrtlogu boja” sastoji od 50-ak recentnih radova koje u osnovi predstavljaju kombinaciju lesonit-ploča, akrilnih boja i drvenih naplavina te zanimljivih i neobičnih oblutaka. Cijeli opus pršti vedrim bojama, a proces izrade sastoji se od, kaže autorica, skupljanja naplavina, bojanja, lijepljenja i lakiranja.

Svaki rad, svaka naplavina jedinstvena je i neponovljiva, u sebi nosi otisak prirode udahnut novim životom i postojanjem.

Prema vlastitu priznanju, Ingrid inspiraciju za stvaranje pronalazi u prirodi, na otoku, u životu s morem i uz more, za koje je na više načina trajno vezana. Odmalena se bavi različitim rukotvorinama, a u avanturu s naplavinama krenula je nakon što se upoznala s opusom umjetnice Lucije Rilov iz Trogira.

Osim u radu s naplavinama i oblucima, Ingrid je podjednako uspješna i u fotografiji, koja je zapravo bila njezina prva kreativna ljubav i životni poziv. Na izložbi u Preku predstavila je i desetak fotografija nastalih također u prirodi.

-Kad fotografiram, volim zabilježiti trenutak vremena, kako Oliver u pjesmi kaže ”…kao da je vrijeme stalo…”, a onda dulje uživati u tom zabilježenom trenutku. Posebno mi je draga macro fotografija, a od motiva more, valovi, priroda, cvijeće…, ističe autorica.

Izložba ”U vrtlogu boja” je prodajna, a radovi se mogu razgledati do 15. kolovoza, i to radnim tjednom (osim ponedjeljka) te vikendom u večernjim satima od 19 do 22 sata.

U programu otvorenja nastupili su polaznici plesne radionice “Dance dance”, koju je osmislila i vodila Ivona Kovačević, a kako su se prvi put predstavili javnosti, pogledajte u FOTOGALERIJI