U Ugljan stiže dječja predstava „Čudesne stranice male Danice“

U Ugljan stiže dječja predstava „Čudesne stranice male Danice“

U organizaciji TZM Ugljan, u ponedjeljak, 3. kolovoza u 20 sati ispred Doma kulture Ugljan gostovat će Teatar Poco Loco iz Zagreba s dječjom predstavom „Čudesne stranice male Danice“.

Glavni likovi govore o čitanju, o knjigama, o mašti…. Kroz projekt “Priča mi se priča”, koje Teatar Poco Loco provodi već pet godina, glumci i autori iz prve ruke vide koliko djeca uživaju u pripovijedanju i neposrednom sudjelovanju u njemu.

Slušanje i čitanje priča potiče djecu na razgovor s njihovim odraslima, na kreativno izražavanje, upoznaje ih s nekim novim životnim temama. Poistovjetiti se s nekim likom čitatelja može utješiti, poručiti mu da nije sam. Isto tako, kroz priče razvijamo empatiju prema drukčijima od nas.

Voljeli bismo ovom predstavom najmlađe uvesti u beskrajni svijet literature, otkriti im djelić svega “što se može čitati”: od zvijezda do enciklopedije. Želimo šapnuti odraslima da budu strpljivi: treba biti kreativan i pronaći način kako danas djecu upoznati s knjigama, autorima, likovima koji su utjecali na to da i mi postanemo ovakvi ljudi kakvi jesmo, poručuju autori.

U predstavi glume Zrinka Kušević i Maja Kovač / Maja Katić, redateljica je Morana Dolenc, autorica teksta Dunja Fajdić, glazbu i songove napisali su
Ivana Đula i Luka Vrbanić, scenografiju potpisuje Miljenko Sekulić, a kostimografiju Morana Dolenc i Dunja Vuković.

Predstava je namijenjena djeci od 3 do 10 godina i traje 40 minuta.

Fotografija Centar za kulturu Trešnjevka