Program Uarti: Vokalna tradicija mjesta Kali i zvuci Mediterana

Program Uarti: Vokalna tradicija mjesta Kali i zvuci Mediterana

Početak ljetnog programa Uarti u Kalima protekao je u znaku flamenka.

Održane su dvije radionice na otvorenom, uz voditelje Mitju Obeda i Nikolinu Šašić, te koncert flamenka Zarabanda, koji je uspio, unatoč kiši i koroni, unijeti dašak flamenka u Kali.

Novi tjedan započeo je u utorak, 28. srpnja lutkarskom radionicom za djecu Kazalište sjena pod vodstvom lutkarice Marte Banić.

Radionica koja je trebala biti održana u sklopu Kualjskih ribarskih večeri – Tunuare, koje su, nažalost, odgođene zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom – Vokalna tradicija mjesta Kali – ipak će se održati u prostoru Uarti u petak, 31. srpnja od 19 do 21 sat pod vodstvom pjevačice Marte Kolega, koja će podučavati tradicijske napjeve mjesta Kali.

Pjevačko iskustvo nije potrebno, samo volja i želja za pjevanjem i učenjem o našoj kulturi i tradiciji, ističu organizatori.

Tjedan završava zvukovima Mediterana – 1. kolovoza u 20 sati u prostoru Uarti, gitarist Zlatko Ratkajec i pjevačica Marta Kolega predstavljaju svoj novi glazbeni projekt Mediteraneo, koji polazi od ideje da je Mediteran zapravo more okruženo kopnom. Glazbu koja nastaje uz rubove našeg mediteranskog plavetnila na neki način povezuje i spaja naše jedino i neponovljivo – more.