KAKVO POJAČANJE Tomo Šokota u Sv. Mihovilu! Korenov: Ovo je tek početak!

KAKVO POJAČANJE Tomo Šokota u Sv. Mihovilu! Korenov: Ovo je tek početak!

Proslavljeni hrvatski napadač Tomislav Šokota odlučio se aktivirati u 43. godini i pridružiti se prvoj momčadi Svetog Mihovila.

Tomislav Šokota vuče korijene s Pašmana u kojem provodi veći dio godine, a duže vrijeme aktivan je u radu kluba. Nesumnjivo će predstavljati veliko pojačanje otočnom klubu u borbi za vrh Druge županijske lige.

Vraća se Robben, vraća se Tyson a vraća se i Šokota.

Bivši hrvatski reprezentativac Tomo Šokota nakon Dinama, Benfice, Porta, Lokerena i Olimpije postao je naš član! Tomo je rodom iz Ždrelca a njegovo internacionalno iskustvo i kvaliteta bit će od velike pomoći našoj mladoj ekipi!

Igrao je na najvišem nivou, nastupao na Europskom prvenstvu, u Ligi prvaka, u Kupu Uefe, dva puta je bio najbolji strijelac HNL-a no NIKAD NIJE OSVOJIO 2. LIGU ZADARSKE ŽUPANIJE!

Može li to u našem dresu?“, stoji u duhovitoj objavi na klupskom Facebooku.

– S Tomislavom nas veže veliko prijateljstvo i na našu ideju da se vrati nogometu i zaigra za naš klub odmah je pristao. Šokota živi na relaciji Zagreb – Ždrelac, no zbog poslovnih obaveza većinu vremena je u Ždrelcu pa nam je stoga pristao pomoći. On je više od igračkog pojačanja, iskustvo igranja na najvećim nogometnim natjecanjima uvelike će pomoći našim mladim igračima. Na ovom pojačanju nećemo stati, mi koji vodimo ovaj klub imamo obavezu napredovati svaki dan i težiti boljemu kako bi našoj djeci osigurali što bolje uvjete. Jedan od tih poteza je i dolazak Šokote u klub, no to je samo početak onoga što slijedi – poručio je sportski direktor NŠK Sv. Mihovil Damir Korenov.

Šokota je u karijeri pet puta bio prvak Hrvatske s Dinamom i tri puta prvak Portugala. Osvojio je četiri hrvatska kupa, tri portugalska uz jedan superkup. Dva puta je bio najbolji strijelac HNL-a. Upisao je osam nastupa u dresu hrvatske nogometne reprezentacije i postigao dva gola.