Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Uarti u Kalima – sigurna kuća za kulturu i izvedbenu umjetnost

Uarti je prostor za kulturu i izvedbenu umjetnost u Kalima pokrenut 2020. godine. Unatoč ovom teškom razdoblju, od kulture, ukratko, nismo mogli i ne smijemo odustati, kažu organizatori ljetnog kulturnog programa u Kalima.

Iako se potpuno prilagođavamo situaciji, nastojimo svima omogućiti izravno umjetničko iskustvo, živi glas, sliku i dojam. Makar na većoj udaljenosti, ali ipak kontakt.

U Uartima će se održavati manji, akustični koncerti, predstave, kazališno-filmski kamp za djecu i radionice namijenjene djeci i odraslima. Program su producirale i osmislile Marta Kolega, radnica u kulturi, pjevačica i zborovoditeljica, te lutkarica Marta Banić, u suradnji s prijateljima koji će ga u ovim ljetnim mjesecima zajedno s Martama i provoditi.

Cilj Uarti je s vremenom postati ne samo sigurna kuća za kulturu na otoku tijekom cijele godine, nego i prostor za međunarodne umjetničke razmjene, rezidencije i umjetnička istraživanja.

Prostor Uarti nalazi se na znakovitoj adresi koja nosi ime Ulica Milene Rakvin Mišlov 1, poznate kaljske pjesnikinje, a u ljetni program ulazimo radionicom i koncertom flamenko grupe Zarabanda koju čine plesač flamenka Mitja Obed, gitarist Alberto Beni Navarro, plesačica Nikolina Šašić i pjevačica Marta Kolega. Koncert će se održati na otvorenom, u dvoru prostora Uarti, 24. srpnja u 20 sati.

Uarti ima i svoju Facebook stranicu, gdje su objavljeni ljetni program te najave radionica, koncerata i predstava.

Već sljedeći utorak, 28. srpnja, održat će se jednodnevna radionica Kazališta sjena za djecu pod vodstvom lutkarice Marte Banić, prijave su dobrodošle na uarti.uarti@gmail.com

Zbog specifičnih okolnosti vezanih uz Covid-19, koncert će se održati na otvorenom, uz ograničenja broja posjetitelja na najviše 60 i pridržavanje preporuka o rasporedu sjedenja, dezinfekciji i socijalnoj distanci. Zbog toga bi bilo svima lakše da se potvrdi dolazak putem maila: uarti.uarti@gmail.com ili na mob. 092 374 23 00 (Marta Kolega)