U galeriji Baul u Ugljanu Maja Dešpoja predstavlja “Moju štoriju”

U galeriji Baul u Ugljanu Maja Dešpoja predstavlja “Moju štoriju”

Turistička zajednica mjesta Ugljan u nedjelju, 19. srpnja, u galeriji Baul, organizira svečano otvorenje izložbe fotografija “Moja štorija” Maje Dešpoja.

Autorica je rodom iz Ugljana, ali do 1988. godine živjela je u Zadru. Tada je ljubav dovodi u Dobropoljanu na otoku Pašmanu, gdje i danas živi.

Ljubav prema fotografiji otkrila je kao dijete, a svaki slobodan trenutak provodi sa svojim „najboljim prijateljem“ – fotoaparatom.

Željna učenja i iskustva, talent brusi na brojnim fotoradionicama na našim otocima, a prva koju je pohađala bila je upravo u Ugljanu u organizaciji TZM Ugljan i Foto Hrvatske.

Svoj opus stvara na Ugljanu i Pašmanu te u bližoj okolici. Fotografijom, kako sama kaže, zaustavlja dio beskrajnog prostora i trenutak ovog neizmjernog i putujućeg vremena. Taj uhvaćeni trenutak nemjerljivog vremena i prostora prožet je ponekad sretnim, a ponekad i tužnim notama jer, ipak, život se sastoji i od jednog i od drugog.

U ljeto 2019. godine radove je izlagala na zajedničkoj izložbu u organizaciji POU Dom na žalu u Preku, a ovo joj je prva samostalna izložba.

Otvorenje izložbe “Moja štorija” bit će u 20 sati, a Majini radovi moći će se razgledati do 23. kolovoza.