Maske obavezne i u poštama, bankama, kod frizera i pedikera

Maske obavezne i u poštama, bankama, kod frizera i pedikera

Nacionalni stožer Civilne zaštite izvijestio je kako od danas na snagu stupa odluka o obaveznom nošenju maski u poštama, bankama te kod frizera i pedikera.

-Donesena je odluka o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maske za lice te je dodano da maske moraju nositi i zaposlenici trgovačkih društava, ustanova i institucija koje rade sa strankama, i stranke koje dolaze onamo. Isto tako i zaposlenici uslužnih djelatnosti koji dolaze u bliski kontakt sa strankama, rekao je na konferenciji za novinare pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu Damir Trut.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak pojasnio je da je već prije donesena obaveza nošenja maski u trgovinama i ugostiteljstvu, a sad se to proširilo i na pošte i banke te sve uslužne djelatnosti gdje se ostvaruje bliski kontakt, poput frizera ili pedikera.

Govoreći o cijenama testova, šef HZJZ-a je kazao da je ona bila donesena u dogovoru s HZZO-om, tada kada je to bio jedan prvih testova u regiji pa čak i u Europi. Cijena od 1500 kuna je formirana na osnovi drugih PCR testova.

Istaknuo je da su u među vremenu došli novi testovi i svi oni koji ih proizvode spremni su sniziti cijenu.

Očekuje vrlo brzo pad cijena testova.

Fotografija HZJZ