Ronioci RK Sv. Roko iz Bibinja očistili podmorje uvale Suha u Ugljanu

Ronioci RK Sv. Roko iz Bibinja očistili podmorje uvale Suha u Ugljanu

Kad bi barem svaka akcija bila ovakva, samo mali kontejner sitnog otpada!

Komentirali su ronioci RK Sv. Roko iz Bibinja nakon čišćenja podmorja uvale Suha (FOTOGALERIJA) na području Ugljana, prve akcije takve vrste organizirane u Camping Resortu Ugljan.

Ronilačku akciju inicirali su zajednički RK Sv. Roko iz Bibinja i Vedran Banaj te Mirko Bacalja, suvlasnik Camping Resorta Ugljan, uz potporu TZM Ugljan i Općine Preko.

-Iako ronioci, srećom, nisu imali puno posla, ovakve akcije planiramo organizirati svake godine, na početku sezone jer, kao što je poznato, naš kamp jedinstven je po svojoj ponudi na ovom dijelu obale i s ponosom nosi oznaku ekološki. Željeli bismo da tako i ostane, a da je uistinu riječ o netaknutoj prirodi dokaz je i ova nevelika hrpa sitnog otpada izronjena s morskoga dna. Ronioci su kod nas bili dva dana, u subotu se čistilo, a u nedjelju su oni imali svoju obuku. Uz to, gostima kampa predstavili su se i izložbom podvodnih fotografija, kazao je suvlasnik kampa Mirko Bacalja.

Sezonom je, kaže, zadovoljan, iako su zbog koronakrize otvorili kasnije nego što su planirali.

-Unatoč svemu, zadovoljni smo, dobro smo popunjeni, a rezervacije imamo do početka rujna. U kampu su većinom gosti iz sjeverozapadne Hrvatske, Nijemci i Slovenci. Svakodnevno pratimo razvoj situacije s koronom i nadamo se da će sve biti dobro. Kod nas gosti mogu biti sigurni, poštuju se sve epidemiološke mjere, a svaka obitelj ispred svoje kućice ima ekološki vrt s povrćem, u kampu je i mala trgovina i uistinu imaju svoju privatnost, pojašnjava Bacalja, koji je sponzorirao smještaj i prehranu za petero ronilaca iz bibinjskog RK Sv. Roko.