Općini Preko pola milijuna kuna za zapošljavanje žena u programu “Zaželi – faza II”

Općini Preko pola milijuna kuna za zapošljavanje žena u programu “Zaželi – faza II”

Općini Preko odobreno je pola milijuna kuna za projekt „Otočna žena“
kroz program zapošljavanja žena “Zaželi – faza II”

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava donijelo je 24. lipnja odluku o financiranju projekta „Otočna žena“ u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 464.300 kuna.

Projekt će se financirati u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“, u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“

Cilj je projekta zaposliti pet žena na 12 mjeseci te im pružiti adekvatno certificirano obrazovanje za deficitarno zanimanje na tržištu rada.

Projektom će se osnažiti radni potencijal teže zapošljivih žena u lokalnoj zajednici, čime će prestati biti pripadnice ranjivih skupina, a samim time pridonijeti njihovom kvalitetnijem nastavku života na otoku.

Osim navedenog, kroz projekt će se nastojati ukloniti potreba za institucionalizacijom 30 starijih osoba tako da će im novozaposlene žene pružiti potrebnu pomoć u vlastitom domu.

Nakon odluke o financiranju slijedi potpisivanje ugovora o dodjeli novca kojim će biti definirani detalji provedbe projekta.

Tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta pruža Zadra nova kroz projekt „Zadra nova za vas“ financiran iz OPKK 2014-2020.