Od 25. lipnja i brodari i putnici moraju imati maske!

Od 25. lipnja i brodari i putnici moraju imati maske!

Agencija za obalni linijski promet obavijestila je sve brodare koji obavljaju javni prijevoz u obalnom linijskom prometu na području Republike Hrvatske, koju donosimo u cijelosti.

“Nastavno na Odluku Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske o izmjeni Odluke načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, od 24. lipnja 2020. godine u 24 sata svi vozači, ostali zaposlenici u prijevoznim sredstvima javnog prometa i putnici u javnom prometu obvezni su za boravka u prijevoznom sredstvu koristiti medicinske maske ili maske za lice te se pridržavati općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na vožnju javnim prometom.

Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije dopustiti ulazak u prijevozno sredstvo, odnosno vozač ne smije započeti vožnju ako se u prijevoznom sredstvu nalaze putnici bez medicinske maske ili maske za lice“, navodi seu obavijesti Agencije za obalni linijski promet.

Od večeras u ponoć utvrđuje se poseban režim ulaska u Hrvatsku osoba koje dolaze iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije. Te osobe će biti dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana od ulaska u Hrvatska. Obveza izolacije ne primjenjuje se na putnike koji tranzitiraju kroz Hrvatsku, kazao je na konferenciji za novinare voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović.

Božinović je izvijestio i da je stožer donio još jednu odluku o obvezi nošenja medicinske maske ili maske za lice u javnom prijevozu.

“Vozači, ostali zaposlenici i putnici bit će dužni koristiti medicinske maske ili zaštitne maske za lice. Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije ponuditi uslugu”, istaknuo je je Božinović.