Prva ljetna fešta na novouređenoj rivi u Malom Lukoranu

Prva ljetna fešta na novouređenoj rivi u Malom Lukoranu

Misnim slavljem koje je predvodio kaljski župnik don Mario Akrap, ispreds kapelice sv. Ante u Malom Lukoranu svečano je proslavljen blagdan svetoga Ante Padovanskog.

Vjernici iz susjednih župa, Sutomišćice i Lukorana, ali i Preka, Poljane, Ugljana, Kali i Kukljice, te brojni vikendaši iz Zadra, i ove su se godine okupili u velikom broju na svečanosti koju zajednički pripremaju mještani Malog Lukorana i KUD sv. Ante.

Nakon mise i blagoslova djece, feštu kod središnje rive pripremila je Udruga Bura iz Malog Lukorana, a bila je to prilika i za obilježavanje 30. godišnjice organizirane proslave blagdana sv. Ante u tome malome mjestu.

– Ova proslava i fešta nakon misnoga slavlja nama u Malom Lukoranu puno znači jer je to prilika da se nakon zimskih mjeseci ponovno družimo na otvorenom s prijateljima koji dolaze s cijelog otoka i vikendašima iz Slovenije, Zagreba, Bjelovara i drugih mjesta. Želja za druženjem ove je godine bila još izraženija zbog gotovo tromjesečne izolacije izazvane epidemijom koronavirusa. Svi mještani, članovi udruge, Općina Preko i Turistička zajednica pomogli su nam u organizaciji fešte, ali i uređenju središnje rive na kojoj je Marin Hrabrov otvorio beach-bar Tramontana, komentirao je predsjednik Udruge Bura Damir Korenov.

Na mjestu starog kafića, na mulu na kojemu je postavljena i unikatna Petrova klupa, Marin Hrabrov otvorio je beach-bar Tramontana, a u uređenje rive, betoniranje, zidanje velikih kamenih pitara s tamarisima i cvijećem i postavljanjem nove rasvjete, javnog WC-a i klupa uključila se i Općina Preko, koja je za taj dio radova izdvojila 130.000 kuna.

Do sitnih noćnih sati gosti i domaćini zabavljali su se uz Trio Fešta iz Zadra.

Kako je bilo na proslavi, pogledajte u FOTOGALERIJI