Projekt RokOtok ovoga ljeta ipak neće zaploviti prema zadarskim otocima

Projekt RokOtok ovoga ljeta ipak neće zaploviti prema zadarskim otocima

Projekt RokOtok, koji je prošle godine pokrenuo novinar i bloger Domagoj Jakopović Ribafish, ipak ovoga ljeta neće zaploviti prema zadarskim i šibenskim otocima.

“Na našu veliku žalost, drugi od tri dijela projekta, neće se održati kako je bilo planirano ovog ljeta, već će morati biti odgođen za srpanj 2021. Zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, jednostavno ne bismo htjeli svjesno riskirati okupljajući veći broj djece i roditelja na 17 različitih otoka”, objavio je na FB profilu Ribafish te se još jednom zahvalio svima koji su pratili projekt prošlo ljeto povezujući hrvatske otoke.

“Svrha i smisao RokOtoka je druženje s djecom i roditeljima, igra, istraživanje, edukacija o prirodi, ekologiji i bioraznolikosti te micanje od ekrana. Upravo iz razloga što je interakcija s mladima vrlo važan dio projekta #RokOtok, te uvažavajući preporuke epidemiologa i struke, odlučili smo drugu fazu prebaciti za sljedeću godinu jer je trenutačno preopasno ponoviti prošlogodišnju priču kad smo spojili 17 otoka južnoga Jadrana.

Kako bismo zadržali duh i veselje tog prvog dijela našeg projekta, nastavak će biti održan kada ćemo se s djecom i njihovim roditeljima opet moći bez straha družiti na našim predivnim otocima. Do tada ne želimo ugrožavati stanovnike otoka, nenamjerno kršiti pravila i ne pridržavati se preporuka struke te uputa stručnjaka, već nam je u zajedničkom interesu učiniti sve da što prije i lakše svi zajedno pobijedimo u ovoj borbi s virusom.

Drugu sezonu projekta tako prebacujemo na srpanj 2021. godine, ali rad udruge će se i dalje nastaviti tijekom toplog i hladnog dijela godine u skladu s epidemiološkom situacijom i mjerama.

Na otoku Ugljanu i području Općine Preko Projekt RokOtok trebao je gostovati od 16. do 22. srpnja.