Unatoč koronaprekidu, u Sv. Mihovilu zadovoljni: U novu sezonu s rekordnih šest kategorija

Unatoč koronaprekidu, u Sv. Mihovilu zadovoljni: U novu sezonu s rekordnih šest kategorija

Iako je zbog pandemije koronavirusa natjecateljska sezona 2019/2020. prekinuta i poništena, u Svetom Mihovilu iznimno su zadovoljni nastupima svih uzrasta. Otočani su u sezoni 2019/2020. u Županijskoj nogometnoj ligi Zadarske županije nastupali u pet uzrasta – tići, papaline, stariji i mlađi pioniri te seniori, a u svim kategorijama su bili pri vrhu.

Za iduću sezonu iz kluba najavljuju da će u ŽNL-u nastupati i s kadetima, što će im biti šesta natjecateljska kategorija, ujedno i rekordna brojka od osnutka kluba.

– Bez obzira na prekid, sezonu iza nas možemo smatrati jako uspješnom. Ponajviše zbog porasta djece koja treniraju u našem klubu kao i nastavku ulaganja u infrastrukturu. Nakon što je prije dvije godine postavljena nova umjetna trava na naše igralište, sada smo uz pomoć općine Preko, koja je financirala stupove, postavili i reflektore zahvaljujući našim bivšim igračima i sponzorima. Također, uredili smo svlačionice i kupili nove pomoćne golove. Razvoj infrastrukture pratile su dobre igre i nastupi pa smo u prošloj sezoni u svim natjecateljskim kategorijama ostvarili zapažene rezultate – istaknuo je voditelj škole nogometa NŠK Sv. Mihovil Krešimir Jaklin.

Izrazio je zadovoljstvo što je Sv. Mihovil bio glavni organizator Kupa Otoka, legendarnog natjecanja koje se prošle godine pokrenulo nakon pauze od 23 godine. Pored toga, klub se bavio i humanitarnim radom, pa su donirali sve vrtiće na Ugljanu i Pašmanu sportskim rekvizitima i loptama, a školama u Preku i Neviđanima donirali su nove dresove za nogometna natjecanja.

– U ovom trenutku naš klub broji oko 115 registriranih igrača, koji se natječu u šest kategorija. Posebno smo ponosni na našu vrtićku grupu, djecu od četiri do šest godina, koja broji oko 15 djece, a od iduće sezone nakon dugo godina nastupat ćemo i s kadetima, mladićima od 15 do 17 godina. U skorijoj budućnosti nadamo se pozitivnom trendu povećanja broja članova, što bi značilo potrebu za većim prostorom, tj. izgradnjom sportsko-rekreativnog centra kakvog djeca i svi žitelji otoka Ugljana i Pašmana zaslužuju – poručio je Jaklin napomenuvši da, uz njega, u školi nogometa otočnog kluba rade trener Damir Korenov te asistenti Stipe Melada i Marko Ivančić.

Sve to budno prati klupska Uprava, kojoj je na čelu već u petom predsjedničkom mandatu, legendarni Darijo Korenov Obama.