Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Klapa Zikva predstavila CD prvijenac “More moje”

U obnovljenom starom mlinu u Pašmanu, u subotu, 6. lipnja, Ženska klapa Zikva predstavila je svoj CD prvijenac “More moje”.

Nosač zvuka “More moje” objavila je nakladnička kuća Croatia Records, a uz brojne Pašmance, kolege i prijatelje, posebni gosti bili su članovi Klape Kampaneli iz Donjih Kaštila, koji su i predstavili rad popularne ženske klape iz Pašmana.

Ženska klapa Zikva osnovana je 2011. godine pod voditeljskom palicom Marinka Ruševa Bepa. Šest žena – Ivana Kulonja, prvi sopran, Nina Magić, drugi sopran, Karmen Kraljev Kovačić i Lucija Bašić, prvi alt, te Marija Kovačić i Ljiljana Mađerić, drugi alt – spojila je ljubav prema a capella pjevanju, a pridružila im se i sedma, voditeljica klape Stjepana Lukašević, pod čijim je mentorstvom snimljen prvijenac “More moje”.

Već nekoliko godina Klapa Zikva organizira klapsku smotru koja se tradicionalno održava 1. kolovoza u Pašmanu, čime se daje značajan turistički i kulturni doprinos Općini Pašman, koja je ujedno i pokrovitelj CD-a. Iz godine u godinu broje sve više nastupa, a od natjecateljskoga dijela izdvaja se sudjelovanje na Festivalu klapa Školjka u Pakoštanima te nastupi na Omiškom festivalu. Klapa zikva sudjeluje na smotrama, a 2013. godine pojavljuju se i na debitantskom Omiškom festivalu u Bolu na Braču.

Na CD-u je 11 pjesama, a osim tradicionalnih “More moje”, “Sokole moj”, “Oj, jablane moj visoki” i “Ponoć je mila moja majko”, tu su i “Zemlja” Mojimira Čačije te “Mojoj lijepoj” Marijana Bana.

Autorica fotografija za CD “More moje” je Maja Dešpoja iz Dopropoljane.

Fotografije Maja Dešpoja