Dr. Medić: Pacijentica iz Zadarske županije ipak negativna na koronavirus!?

Dr. Medić: Pacijentica iz Zadarske županije ipak negativna na koronavirus!?

Pacijentica sa zadarskog područja koja je preboljela covid-19, ali je u srijedu, zbog ponovnih simptoma bolesti, testirana i bila pozitivna, u četvrtak je opet testirana i nalaz je bio negativan, priopćili su iz Stožera Civilne zaštite Zadarske županije.

O cijelom slučaju oglasio se i voditelja Službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije dr. Alan Medića, koji je, među ostalim, kazao kako su poduzete sve protuepidemijske mjere prema pacijentičinim bliskim kontaktima koji su, radi predostrožnosti, stavljeni pod zdravstveni nadzor.
„Pacijentica u dobi od 71 godine imala je simptome covida-19 te je prvi nalaz testa 4. travnja 2020. bio pozitivan. Kontrolno testiranje napravljeno je 24. i 26. travnja 2020. I ti su rezultati bili negativni. Pacijentica se 27. svibnja 2020. javila u Opću bolnicu Zadar radi subfebriliteta, a s obzirom na to da se u zadarskoj bolnici svakom pacijentu s febrilnim stanjem po prijemu radi testiranje na covid-19, pacijentica je testirana i nalaz je bio pozitivan. Danas, 28. svibnja 2020., testiranje je ponovljeno i rezultat testa je negativan.
Još jedan pacijentičin uzorak upućen je u Hrvatski zavod za javno zdravstvo na Odjel za izravnu virološku dijagnostiku radi daljnjeg praćenja epidemioloških i dijagnostičkih mjera i radnji. Pacijentica je dobrog zdravstvenog stanja“, izvijestio je u priopćenju zadarskoga Stožera Civilne zaštite epidemiolog dr. Alan Medić.