Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Bračni par iz Zagreba već dva mjeseca s Pašmana vodi svoju svjetski uspješnu tvrtku

Trebao je to za njih biti tek sunčani vikend na moru, a uslijed pandemije koronavirusa i razornog potresa u Zagrebu, pretvorio se u trajniji boravak u mobilnoj kućici na bajkovitom otoku zadarskog arhipelaga. Nisu očajavali, prilagodili su se situaciji i već dva mjeseca s otoka vode tvrtku s uredima u Hrvatskoj, Sloveniji i Americi, donosi magazin Gloria.

U trenutku kad je počela karantena zbog koronavirusa, Tomislav Car (34), direktor Infinuma i legenda u svijetu ICT-a, sa suprugom i poslovnom partnericom Anom zatekao se na Pašmanu, gdje su prošle godine kupili mobilnu kućicu. Hvatali su prvi sunčani vikend u ožujku kako bi napunili baterije u prirodi, a onda se dogodio preokret: zatvaranje ureda, škola, a u konačnici i potres u Zagrebu. Nije bilo smisla vraćati se doma, priča nam Tomislav, koji već dva mjeseca svoju tvrtku s uredima u Hrvatskoj, Sloveniji i Americi te zaposlenicima iz čak 11 svjetskih zemalja, vodi iz mobilne kućice na otoku Pašmanu.

– Zaljubili smo se u otok od prvog dana. Oduševljeni smo prirodom i morem i, kako stvari stoje, nećemo tako skoro odavde – priča poduzetnik Tomislav Car.

Iako su u kućici praktički imali sve što im treba, ona je prvenstveno bila zamišljena za odmor i i uživanje, pa su morali malo prilagoditi radni prostor i urediti svoj home office.

– Premda smo na otoku, stvarno nam je dobro išlo s nabavom. Naručili smo barske stolove i stolice za improvizirani ured, nešto malo namještaja, mini pećnicu i slične sitnice. I sve nam je stiglo. Doduše uz koji dan zakašnjenja, ali evo, isprobali smo sve moguće dostave i sve smo uspjeli urediti – priča Ana Car (34), koja čak ni nakon gotovo dva mjeseca na otoku, kaže, kako im nije dosadila njegova mirnoća.

– Stvarno je lijepo, u prirodi smo, internet nam je odličan, povezani smo sa cijelim svijetom. Shvatili smo da bi i u Zagrebu sjedili doma tako da nismo ništa propustili – objašnjava Ana dok sjedi na terasi svog mobilnog doma.

Priznaje kako im fale ljudi, druženja s obitelji i prijateljima, ali i opet, dodaje, karantenu su jednako proživljavali svi, oni u gradu ili oni na otoku. Socijalizacije nije bilo nigdje.

Mlad, uspješan par posljednih nekoliko godina žonglira između Amerike i Hrvatske, puno vremena provodi na putu, u avionima, u vrevi – među ljudima. Stoga su naučili cijeniti jednostavnost i boravak u prirodi.

Cijeli tekst o obitelji Car iz Zagreba, koja posljednja dva mjeseca uživa na Pašmanu, pročitajte u magazinu Gloria.

Fotografije Jure Mišković