Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Ženska klapa Zikva iz Pašmana objavila CD “More moje”

U izdanju nakladničke kuće Croatia Records, Ženska klapa Zikva iz Pašmana objavila je nosač zvuka “More moje”.

Prema pisanju portala crorec.net, klapa je osnovana 2011. godine pod voditeljskom palicom Marinka Ruševa Bepa. Šest žena, koje je spojila ljubav prema a capella pjevanju, upotpunjuje i sedma – voditeljica Stjepana Lukašević pod čijim je mentorstvom snimljen prvijenac “More moje”.

Na CD-u je 11 pjesama, a osim tradicionalnih “More moje”, “Sokole moj”, “Oj, jablane moj visoki” i “Ponoć je mila moja majko”, tu su i “Zemlja” Mojimira Čačije te “Mojoj lijepoj” Marijana Bana.

Autorica fotografija za CD “More moje” je Maja Dešpoja iz Dopropoljane.

– U deset godina postojanja sastav klape doživio je brojne promjene, kako to i inače biva sa ženskim klapama. Ipak, unatoč mnogim obvezama, “zikvice” su ustrajale u nakani da svoj talent i ljubav prema muziciranju pretoče u najljepše harmonije svojstvene, u svijetu jedinstvenoj, klapskoj pismi. Dok se naša zikva ljulja na valovima klapske terce i najljepših ljubavnih stihova, šaljemo vam veliki pozdrav u nadi da ćete u našem prvijencu uživati onoliko koliko smo i mi pjevajući za vas, rekla je voditeljica klape Stjepana Lukašević.

Već nekoliko godina Klapa Zikva organizira klapsku smotru koja se tradicionalno održava 1. kolovoza u Pašmanu, čime se daje značajan turistički i kulturni doprinos Općini Pašman. Iz godine u godinu broje sve više nastupa, a od natjecateljskoga dijela izdvaja se nastup na Festivalu klapa Školjka u Pakoštanima te nastupi na Omiškom festivalu. Sudjeluju na smotrama, a 2013. godine pojavljuju se i na debitantskom Omiškom festivalu u Bolu na Braču. Vrijednim radom i ljubavlju prema klapskoj pismi nadaju se opstanku jedine ženske klape na otoku Pašmanu.

– Kao predsjednica Klape Zikva, samo želim reći da sam preponosna na svoju klapu. Nadam se da će CD “More moje” biti nešto što će nas još više gurati naprijed, poručila je Ivana Kulonja.