Pokrenuta nacionalna internetska tržnica poljoprivrednih proizvoda

Pokrenuta nacionalna internetska tržnica poljoprivrednih proizvoda

Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je nacionalnu internetsku platformu tržnica.hr, u cilju pomoći hrvatskim poljoprivrednicima i ribarima u izvanrednim okolnostima nastalima pandemijom covida-19.

Nova nacionalna internetska tržnica omogućuje kupnju i prodaju domaćih proizvoda iz cijele Hrvatske, a trenutačno su u ponudi proizvodi 550 proizvođača.

Kupci mogu odabrati između 11 kategorija proizvoda u kategorijama voća, povrća, mesa, ribe, mliječnih proizvoda, jaja…, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

– Ideja o digitalnoj tržnici sazrela je nakon akcije koju smo poduzeli kako bi se omogućilo proširenje odluke kojom su zatvorene tržnice i kako bi domaći poljoprivredni proizvođači mogli prodavati voće i povrće, mlijeko i mliječne proizvode, ribu te cvijeće na tržnicama, čime se pomoglo oko 15.000 OPG-ova koji nude svoje poljoprivredne proizvode na stotinjak tržnica u Hrvatskoj, kaže državni tajnik Tugomir Majdak.

Novost je da bi putem ove platforme naručitelji mogli pronalaziti dobavljače svježe i kvalitetne hrane iz kratkih lanaca opskrbe.

– Iako ubrzana izvanrednim okolnostima uzrokovanima pandemijom koronavirusa, tržnica.hr nastavak je procesa digitalizacije poljoprivrede kao strateškog smjera njezina razvoja. Cilj nacionalne internet tržnice je omogućiti građanima Hrvatske jednostavan i brz pristup domaćim, svježim i kvalitetnim proizvodima, a našim proizvođačima dati efikasnu platformu za prezentaciju i prodaju proizvoda, komentirala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.