Strože policijske kontrole oko Tvrđave sv. Mihovila, u Gaženici i Preku

Strože policijske kontrole oko Tvrđave sv. Mihovila, u Gaženici i Preku

Stožer Civilne zaštite Općine Preko upozorava na važnost pridržavanja mjera zabrana i ograničenja vezanih uz borbu protiv širenja zaraze koronavirusom, osobito na Praznik rada 1. svibnja 2020.

Budući da je odluka o zabrani okupljanja i dalje je na snazi, molimo sve da je poštuju kako bismo izbjegli neželjene posljedice širenja epidemije nakon prvosvibanjskih praznika, navodi se u priopćenju.

Molimo sve otočane da ne planiraju proslavu Praznika rada na dosad uobičajen način uz okupljanje i roštiljanje u prirodi u unutrašnjosti otoka.

Osim domaćima, otok Ugljan je, zbog blizine kopnu, uvijek bio omiljeno izletište i ostalim stanovnicima Zadarske županije te stoga molimo sve da ne planiraju dolazak na otok i proslavu Praznika rada.

Kako bismo spriječili negativne posljedice širenja epidemije koronavirusa, za Praznik rada i predstojeći vikend bit će pojačane policijske kontrole na cijelom otoku Ugljanu, i to na uobičajenim lokacijama prvosvibanjskih okupljanja, osobito oko Tvrđave sv. Mihovila i na širem području ruralnog dijela otoka.

Osim toga, pojačano će se nadzirati i putovanja na trajektnoj liniji Zadar -Preko te u lukama u Gaženici i Preku.

Nadamo se da će svi imati dovoljno razumijevanja, strpljenja i samodiscipline te da će i dalje poštivati sve mjere Nacionalnog stožera kako bi nam Praznik rada prošao u najboljem redu i bez dugoročnih posljedica, ističe se u priopćenju Stožera Civilne zaštite Općine Preko.

Fotografija pixsell.hr