Zadar: Nema novozaraženih, dosad ozdravila 31 osoba

Zadar: Nema novozaraženih, dosad ozdravila 31 osoba

U protekla 24 sata nema novoboljelih osoba od covida-19 pa je ukupan broj zaraženih od početka epidemije na zadarskom području 84. Do danas je ozdravila 31 osoba, priopćili su u petak iz Stožera Civilne zaštite Zadarske županije.

U Općoj bolnici u Zadru liječe se tri osobe, a u biogradskoj bolnici sedmero lakših pacijenata. Nitko od oboljelih nije na respiratoru.

Sva testiranja na koronavirus provode se u Zavodu za javno zdravstvo Zadarske županije, a od danas ispred COVID odjela zadarske bolnice počinje uzimanje briseva u drive- in prostoru.

Pod aktivnim nadzorom samoizolacije je 415 osoba, a ta mjera istekla je za 2241 osobu.

Tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprečavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi obavio je jučer kontrolu ustanova Poslovna jedinica Božica Dom, Obiteljski dom Stipe Raspović, Poslovna jedinica Dom Smiljevac, Obiteljski dom Jozo Pezer i Poslovna jedinica Fraj j.d.o.o. te ni u jednom od domova nisu uočeni propusti i nedostatci u postupanju po uputi Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Policijski službenici u protekla 24 sata obavili su 198 provjera samoizolacije i nisu evidentirana kršenja propisane mjere, a sa prometnih punktova vraćeno je 29 osoba s nevaljanim propusnicama.