U jednom privatnom domu za starije uočeni propusti

U jednom privatnom domu za starije uočeni propusti

Od jutros imamo jednu novozaraženu osobu na području Zadarske županije te je ukupan broj pozitivnih na koronavirus od početka epidemije na našem području 84, priopćio je u četvrtak Stožer Civilne zaštite Zadarske županije.

Novozaražena osoba kontakt je prije oboljele osobe povezane sa Specijalnom bolnicom za ortopediju u Biogradu.

U Općoj bolnici u Zadru liječe se tri osobe, u biogradskoj bolnici sedmero lakših pacijenata i nitko nije na respiratoru. Dosad su na zadarskom području ozdravile 22 osobe.

Aktivan nadzor provodi se nad 417 građana, a istekao je za 2185 osoba.

Tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprečavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi obavio je jučer kontrolu ustanova: Dom Keti, Obiteljski dom Marija Vuković, Obiteljski dom Mario Babić i Dom Eufemija. U jednom od domova uočeni su propusti i nedostatci u postupanju po uputi Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo. Evidentirani su zapisnikom, a o svemu su obaviješteni Stožer Civilne zaštite RH i resorno ministarstvo.

Policijski službenici u protekla 24 sata obavili su 247 provjera samoizolacije i nisu evidentirali nijedno kršenje propisane mjere. U kontroli na prometno-blokadnim punktovima 26 osoba nije imalo valjane propusnice.