COVID-19 Zaražena još jedna djelatnica biogradske bolnice

COVID-19 Zaražena još jedna djelatnica biogradske bolnice

Na području Zadarske županije od jutros je jedna novozaražena osoba koronavirusom te je ukupan broj oboljelih od covida-19 od početka epidemije na zadarskom području 82, priopćili su u utorak iz Stožera Civilne zaštite Zadarske županije.

Novozaražena osoba djelatnica je Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu.

U Općoj bolnici u Zadru liječi se šestero oboljelih, a u biogradskoj bolnici sedmero pacijenata s lakšim simptomima. Nitko nije na respiratoru.

Aktivan nadzor provodi se nad 426 pacijenata, a istekao je za 2097 osoba.

Tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprečavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi obavio je jučer kontrolu ustanova Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov, Dom za stare i nemoćne Ivan Pavao II. i Obiteljski dom Zubak te ni u jednoj ustanovi nisu uočeni propusti i nedostaci u postupanju propisani uputom Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

U specijalističko-konzilijarnoj djelatnosti OB Zadar od jučer se radi u strogo kontroliranim terminima za pacijente kako se ne bi međusobno susretali poštujući propisane mjere zaštite od covida-19, kako u odnosu na zdravstvene radnike tako i na pacijente.

U dnevnim bolnicama obrađuje se samo jedan pacijent na dan. Svi djelatnici i pacijenti dužni su pridržavati se mjera i uputa za postupanje u pružanju zdravstvene zaštite u cilju sprečavanja širenja bolesti.